Platform21

Tuesday, April 08, 2008

Acteur Charles Heston is overleden

Charles Heston, die in werkelijkheid John Charles Carter heette, is zaterdag 5 april op 84-jarige leeftijd overleden in zijn huis te Beverly Hills. Heston is bekend van Hollywoodklassiekers als 'El Cid', 'The Ten Commandments', 'Planet of the Apes' en 'Armageddon'. In 2001 speelde hij ook mee in de remake van 'Planet of the Apes' van regisseur Tim Burton. Voor 'Ben-Hur' (1959) kreeg hij de Oscar van Beste Acteur. Hij was in de jaren vijftig en zestig het prototype van een Hollywood-acteur.

Naast zijn filmleven was hij ook de voorzitter van de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby van 1998 tot 2003. De organisatie van Amerikaanse Wapenbezitters telt ongeveer vier miljoen leden. Voor zijn inzet bij de NRA kreeg hij enorm veel kritiek van de Amerikanen te slikken en Michael Moore benadrukte deze kritiek toen hij hem interviewde voor zijn met Oscar bekroonde documentaire 'Bowling For Columbine'.

Een jaar voordat hij zijn functie neerlegde uit gezondheidsredenen, maakte Heston bekend dat hij aan Alzheimer leed. De Hollywood-legende stierf aan de zijde van zijn vrouw Lydia, waarmee hij al sinds 1944 getrouwd is. Samen hadden ze twee kinderen. "Ik heb zo'n geweldig leven gehad! Ik heb genoeg geleefd voor twee mensen," aldus Heston. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home