Platform21

Tuesday, April 15, 2008

Jackie Chan pleit voor vrede

De Chinese acteur Jackie Chan vindt dat de Olympische Spelen om vrede moeten draaien, en niet om politiek. "Politici zoeken een uitlaatklep voor hun onvrede en meningen, maar ik vind niet dat ze de Spelen daarvoor moeten gebruiken", verklaarde Chan tijdens een bezoek aan Beijing ter promotie van zijn nieuwe film 'The forbidden kingdom'.

Chan neemt het op voor de sporters die hard trainen voor de aankomende Spelen. "Ik hoop niet dat mensen sport en politiek met elkaar verwarren. Dat is verkeerd", zegt de 53-jarige acteur. "Ik snap niet waarom mensen de Spelen proberen te verzieken." In de aanloop naar de Olympische Spelen is de afgelopen weken wereldwijd tegen China geprotesteerd vanwege zijn omgang met Tibet, dat naar autonomie streeft. Zo kwam het tot opstootjes bij de tochten van de olympische vlam in Parijs, Londen en San Francisco.

Chan is al een tijd actief in het promoten van de Spelen in Beijing. Zo speelde hij een rolletje in een reclame voor Visa, bezocht een ceremonie die precies een jaar voor de Spelen plaatsvond en nam hij een liedje op voor het sportevenement, genaamd 'We are ready'.

Acteur Jet Li speelt samen met Chan in 'The forbidden kingdom' en werd als fervent aanhanger van het Tibetaans boeddhisme tijdens een persconferentie over de film gevraagd naar zijn mening over de kwestie. Zijn agent brak de zin van de journalist af met de mededeling dat het interview 'over een film ging en niets te maken had met de Spelen'. Li reageerde zelf ook nijdig, pakte een stapel folders en keek niet meer op of om.

'The forbidden kingdom' draait om de twee actiehelden, die in een droom van een jongetje verschijnen. Ze voeren hem mee door het oude China, waar de jongen met een groep martial arts-strijders moet samenwerken om een oude monnik te bevrijden. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home