Platform21

Friday, April 18, 2008

Vlaamse topregisseurs krijgen geld voor nieuwe films

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)heeft bekendgemaakt welke nieuwe langspeelfilmprojecten zich gelukkig mogen prijzen met ontwikkelingssteun. 'Het Varken van Madonna' van regisseur Frank Van Passel vangt met 62.500 euro aan subsidies de grootste vis. Het filmfonds verleent voorts nog financiƫle steun aan projecten van Hans Herbots, Erik Van Looy en Koen Mortier.

Frank Van Passel is de maker van de film 'Manneken Pis' en de van de felbejubelde televisiereeks 'Terug naar Oosterdonk'. Sinds 'Villa des Roses' in 2002 richtte hij zich vooral op de reclamemarkt omdat het naar eigen zeggen in Vlaanderen te moeilijk is om een filmproject van de grond te krijgen.

Ook Hans Herbots kan rekenen op ontwikkelingssteun voor zijn nieuwe film 'Het engelenhuis'. Hij krijgt 37.500 euro. Herbots verwierf vooral naambekendheid met 'Verlengd weekend' en de 'Windkracht 10'-film. Vijf andere speelfilms kregen productiesteun van het VAF. Daaronder 'Dossier K', het nieuwe project van Erik Van Looy ('De Zaak Alzheimer') en '22 mei' van Koen Mortier ('Ex-drummer').

Sinds enkele jaren waait er een nieuwe wind door het Vlaamse filmlandschap, ondermeer door Tax Shelter, het gunstige filminvesteringssysteem voor bedrijven, en het 'Fait Divers'-project van Jan Verheyen. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home