Platform21

Tuesday, April 29, 2008

Werk van Antwerpse schilder op Times Square

Op het grootste reclamescherm ter wereld aan het New Yorkse Times Square hangt momenteel een gigantisch werk van de Antwerpse schilder Peter Engels. Het portret van Nelson Mandela zal worden geveild ten voordele van zijn aidsfonds.

De 49-jarige Engels uit Brasschaat maakte het schilderij naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar. Het originele doek meet 2 op 1 meter, maar op Times Square is het te bekijken op verscheidene billboards die samen zo'n 1.500 m² bevatten.

Goed doel

Peter Engels is de eerste kunstenaar van wie het werk zo groot op Times Square wordt geafficheerd en aan deze stunt verbindt hij meteen een goed doel. "De verkoop van mijn portret gaat voor de helft naar de aidsorganisatie van Mandela, 46664, verwijzend naar zijn gevangenisnummer op Robbeneiland."

Engels hoopt dat het schilderij 60.000 euro of meer zal opbrengen. "Ik hoop Mandela persoonlijk een flinke cheque te kunnen overhandigen op 27 juni in het Londense Hyde Park, wanneer het benefietconcert ter gelegenheid van zijn verjaardag wordt gehouden."

Engels lijkt via Times Square op weg naar een internationale carrière. Dat laatste ziet hij alvast zitten. "Fabre in het Louvre, ik op Times Square. Mooi toch?" (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home