Platform21

Thursday, August 28, 2008

Nieuw seizoen voor Fotografiecircuit Vlaanderen

Het project Fotografiecircuit Vlaanderen begint aan een nieuw seizoen. Een aantal fotografen-kunstenaars krijgen daarbij de gelegenheid om hun werk een heel jaar lang in culturele hotspots in heel vlaanderen aan het publiek voor te stellen. Het nieuwe jaar van Fotografiecircuit Vlaanderen wordt op maandag 1 september om 20 uur voorgesteld in zaal Elcker-Ik aan de Breughelstraat in Antwerpen-Berchem. De voorstelling gaat gepaard met een presentatie van het werk van fotografe-kunstenares Laure-Anne Jacobs.De fotografie van Laure-Anne Jacobs heeft zich ontwikkeld uit contacten met de realiteit en een persoonlijke interpretatie van die content. Haar directe omgeving en haar observering van het dagelijkse leven vormen dan ook de inspiratie voor haar artistiek werk, waarbij ze met digitale technieken uiting geeft aan haar eigen inhoudelijke ideeën.Laure-Anne Jacobs vertrekt daarbij vanuit haar locale identiteit ‐ haarzelf en haar omgeving. Als fotojournalist voor digitale media grijpt ze diverse gebeurtenissen en feiten aan als onderwerp voor haar artistiek werk. Een momentopname of een gebeurtenis vormt op die manier een inhoudelijke bron om met digitale procedures een project te creëren dat een artistieke meerwaarde geeft aan de originele inhoud.

De stadia die de foto daarbij doormaakt, vormen op die manier een artistiek proces. Vertrekkend met een realistisch beeld binnen de journalistieke praktijk, evolueert de foto door het aanwenden van digitale technieken zowel inhoudelijk als vormelijk tot een artistiek werk met een eigen identiteit. Op die manier wil Laure-Anne Jacobs optimaal gebruik maken van moderne technologie om de stap te maken van realistische fotografie naar artistieke inspiratie.Het project 'Organic Urbanisation' bestaat uit een reeks digitaal bewerkte foto's die teruggrijpen naar het organische en dynamische leven in en van de stad en het wonen. Daarbij komen de stad, shopping, consumptie, werken, stedelijke natuur, informatica en constructie en afbraak aan bod. De gebruikte foto's hebben in de meeste gevallen een journalistieke oorsprong gekend.

Laure-Anne Jacobs studeerde monumentale kunsten aan de Sint-Lucasacademie in Gent en begon haar artistieke carrière in de schilderkunst. Later evolueerde ze echter naar fotografie en digitale kunst, waarbij ze onder meer deelnam aan Brugge 2002 en Energie Brussel. Ze is ook de initiatiefneemster van het digitale kunstplatform Anina.be. Haar werk omvat digitale fotografie, beeldanimatie, internet en video.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home