Platform21

Sunday, January 29, 2006

Kreuners derde keer in groot formaat

Op zaterdag 25 februari staat de Vlaamse rockgroep De Kreuners voor het derde opeenvolgende jaar op het podium van het Antwerpse Sportpaleis. Deze succesvolle uitloper van hun 25ste verjaardag wordt wellicht weer één van de hoogtepunten van het concertseizoen van het Sportpaleis. Daarna wordt het twee jaar wachten om De Kreuners opnieuw aan de slag te kunnen zien in Antwerpen.In 2003 vierden De Kreuners (Walter Grootaers, Erik Wauters, Berre Bergen, Jan Van Eyken en Ben Crabbé) hun 25ste verjaardag. Dat jubileum werd gevierd met een nieuwe cd (’1978′) en een uitgebreide concerttournee die succesvol van start ging met twee nagenoeg volledig uitverkochte Nekka-Nachten in het Sportpaleis. Walter Grootaers en zijn kompanen kregen meteen de smaak van het optreden in dat grote Sportpaleis te pakken en besloten om hun verjaardagstournee in het voorjaar van 2004 ook daar te eindigen.

Door het succes besloten De Kreuners ook in 2005 langs het Sportpaleis te passeren. Dat concert werd op dvd en cd vastgelegd. Maar toen kon al verwacht worden dat de groep ook in 2006 naar Antwerpen zou terugkeren. Op zaterdag 25 februari 2006 volgt er dan ook een derde XXL-editie van De Kreuners in het Sportpaleis.

De groep brengt er een totaal nieuwe productie, die qua opbouw in belangrijke mate afwijkt van de twee vorige edities. Maar ook dit keer worden een aantal gasten uitgenodigd, waarvan de naam voorlopig nog geheim wordt gehouden. Nu al staat ook vast dat De Kreuners volgend jaar niet naar het Sportpaleis zullen komen, aangezien ze dan met de voorbereiding van hun dertigste verjaardag bezig zullen zijn.

Tickets voor het concert kosten 17,5, 22,5, 27,5 en 32,5 euro. Meer informatie kan verkregen worden op de website www.sportpaleis.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home