Platform21

Sunday, September 24, 2006

Mute is beeldend luik van 0110


De Belgische muziekwereld krijgt bij zijn antirascistische 0110-campagne steun ook steun vanuit de kunstsector. In een galerij aan de Hofstraat in Antwerpen loopt immers tot 8 oktober een tentoonstelling voor verdraagzaamheid met een groep kunstenaars, met aan de spits bekende figuren als Wim Delvoye, Luc Tuymans en Guillaume Bijl. Niet ver van die plek pleegde Hans Van Themsche op 11 mei zijn rascistische moorden.

De tentoonstelling kreeg de benaming ‘Mute’. “Deze rascitische moorden hebben ons inderdaad met verstomming geslagen,” voert curator Kate Mayne aan. “Maar we kunnen niet zonder reactie blijven. Er moet iets ondernomen worden.” Het 0110-initiatief van muzikant Tom Barman zette ook kunstliefhebber Wim Wauman aan om een gelijkaardig project op touw te zetten. Hij slaagde erin een keure aan Belgische kunstenaars te verzamelen om een gezamenlijke actie op te zetten.

“Mute wil een positief signaal geven vanuit de beeldende kunsten,” benadrukt Kate Mayne. “Deze twintig kunstenaars betuigen hun steun voor een verdraagzame samenleving. De tentoonstelling zelf heeft een sterk inhoudelijke diversiteit en de werken benaderen het onderwerp allemaal op een andere manier. Het is aan de toeschouwer om via de kunstwerken gedachten op gang te brengen over welke samenwerking hij voor zichzelf en al zijn medewerkers wenst te creëren.”

De tentoonstelling is tot 8 oktober elke dag toegankelijk van 10 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home