Platform21

Wednesday, September 20, 2006

Wallace Collection weer samen

Dertig jaar nadat ze uit elkaar gingen, zijn de leden van de Belgische rockgroep Wallace Collection weer samen. De groep is met The Hollies immers één van de topacts van de affiche van The Golden Years, dat op zaterdag 9 december voor de achttiende keer wordt georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis. Topman Sylvain Vanholme vertelde dat de groep ook daarna verder wil blijven optreden.België heeft in de geschiedenis van de rockmuziek twee echte supergroepen. Enerzijds waren er The Pebbles ('Seven horses in het sky'), maar daarnaast stond ook The Wallace Collection met het beroemde 'Daydream', waarvan er wereldwijd miljoenen singles werden verkocht en dat in twintig landen de top tien haalde.

De groep - bestaande uit Sylvain Vanholme, Freddy Nieuland, Marc Hérouet, Christian Janssens, Raymont Vincent en Jacques Namotte - nam 'Daydream' op bij EMI in Engeland, waar ook het album 'Laughing Cavalier' tot stand kwam. Het tweede album 'Serenade' kon dat succes echter niet meer herhalen en in 1971 hield de groep het voor bekeken.


Speciaal voor The Golden Years komt de groep weer samen, maar frontman Sylvain Vanholme sluit niet uit dat de groep in de toekomst nog meer zal optredens. "We gaan zeker niet meer in het cafécircuit," aldus Vanholme. "Maar wanneer er een degelijk aanbod komt, zullen we dat zeker overwegen."

Een tweede absolute topact zijn 'The Hollies', die in de jaren zestig en zeventig de hits opstapelden. "Ik heb er tien jaar over gedaan om die groep naar hier te krijgen, want ze hebben nog altijd een drukke concertagenda," aldus organisator Daniël Gardin. Onder meer hits als 'Jennifer Eccles', 'Carrie Anne', 'Sorry Suzanne' en 'He Ain't Heavy, He's My Brother' maakte de groep wereldberoemd. Graham Nash, tweede zanger-gitarist naast bandleider Alan Clarke, stapte op het hoogtepunt van het succes over naar de supergroep Crosby, Stills, Nash & Young.

The Golden Years brengt daarnaast ook andere iconen uit de rockgeschiedenis naar het Sportpaleis. Het programma voorziet immers ook nog Chris Andrews ('Yesterday Man'), Peter Sarstedt ('Where Do You Go My Lovely?'), The Fortunes ('Here it comes again'), Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich ('Legend of Xanadu'), The Troggs ('Wild Thing') en Slade ('Coz I Lyv You'). Het concert wordt ingeleid door The Escorts, een uitloper van het al even beroemde Mud van Les Gray.

Praktische informatie is te verkrijgen op www.sportpaleis.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home