Platform21

Monday, September 11, 2006

Christine Comyn stelt nieuw boek voor

Naar aanleiding van de uitgave van haar nieuwe boek, wordt in de Absolute Art Gallery in Brugge een individuele tentoonstelling georganiseerd met het meest recente werk van kunstenares Christine Comyn. De monografie 'Horea' is voorzien van teksten van Frans Boenders en Hugo Brutin en atelierfoto's door Michiel Hendrick.

Christine Comyn verwierf vooral bekendheid als aquarelliste. In deze optiek is het tevens niet onbelangrijk haar aquacryl-techniek te vermelden. Daarbij komen tal van technische elementen aan bod, met onder meer tekeningen, aquarellen, abstracten en bijzondere aandacht voor licht en kleur.

Al sinds het begin van haar carrière speelt licht een belangrijke rol in het werk van Comyn. "De rode draad door mijn werk blijft altijd het licht en wat het licht doet met het onderwerp," aldus Christine Comyn. Ze is tevens de eerste vrouwelijke kunstenaar die een affiche ontwierp voor de Memorial Van Damme. Het originele doek werd later per opbod verkocht ten voordele van Unicef.

De voorstelling van de nieuwe monografie en tentoonstelling heeft plaats op zaterdag 15 september in de Absolute Art Gallery aan de Dijver 4-5 in Brugge. Meer informatie over de tentoonstelling kan verkregen worden op de website www.absolutartgallery.com. (DM)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home