Platform21

Sunday, September 24, 2006

Night of The Proms blijft gevestigde waarde

Van 20 oktober tot 10 november loopt in het Antwerpse Sportpaleis de 22ste editie van The Night of The Proms, met naast vaste waarde John Miles bekende rockiconen als Texas, Tears For Fears en Ike Turner. De begeleiding gebeurt naar vaste traditie door het symfonisch orkest Il Novecento onder dirigent Robert Groslot en het koor Fine Fleur.Ike Turner draait al mee van bij het begin van de rockgeschiedenis en was zelfs één van de idolen van Elvis Presley. Hij werd vooral bekend voor zijn samenwerking met toenmalige echtgenote Tina Turner. Resultaten van die samenwerking waren de superhits 'River Deep, Mountain High', 'Nutbush City Limits' en uiteraard hun versie van 'Proud Mary' van John Fogerty.

Veel verwachten de organisatoren van Sharleen Spiteri, de zangeres van de Schotse groep Texas. Ze raakten vooral bekend met nummers als 'I don't want a lover', 'Say what you want' en 'Inner Smile'. Spiteri heeft aangekondigd om in Antwerpen bijzondere versies te brengen van de bekende Texas-nummers.

Daarnaast is er ook nog Tears For Fears, die met nummers als 'Shout', 'Everybody wants to rule the world' en 'Sowning the Seeds of Live' perfect hun plaats moeten vinden op The Night of the Proms. Maar een opmerkelijke figuur wordt ongetwijfeld ook de Britse tenor Tony Henry, die hedendaagse songs een klassiek tintje zal meegeven. Bovendien kan op The Night of the Proms ook John Miles met zijn klassieker 'Music' niet ontbreken.

Ter gelegenheid van deze editie komt ook een dvd uit met hoogtepunten uit de geschiedenis van het evenement. Dit jaar wordt voor het eerst ook het lichtdoek van het Belgische ShowTex gebruikt als sterrenhemel achter het podium. Het doek is met zijn 540 vierkante meter en 10.000 gekleurde lichtjes uniek in de wereld. Antwerpen wordt ook de lancering van een Europese tournee, die ook Rotterdam en twaalf Duitse steden aandoet. Volgend jaar zal het evenement ook Valencia en Madrid op de agenda plaatsen.

De presentatie gebeurt door Carl Huybrechts. Verdere informatie over het gebeuren kan gevonden worden op de websites www.sportpaleis.be en www.notp.com.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home