Platform21

Monday, December 11, 2006

Studio 100 herneemt 'De Drie Biggetjes'

Volgend voorjaar brengt Studio 100 in de Ethias-Arena in Hasselt en de Lotto-Arena van het Sportpaleis Antwerpen een herneming van de musical 'De Drie Biggetjes' met K3. In 2003 werd de musical voor het eerst opgevoerd en haalde toen meer dan 140.000 toeschouwers. Daarmee werd 'De Drie Biggetjes' één van de meest succesvolle Vlaamse musicals.
"Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts nemen uiteraard hun hoofdrol opnieuw op," aldus regisseur Gert Verhulst. "Maar ook de rest van de cast keert grotendeels opnieuw terug op het podium. Alleen Peter Thyssen krijgt bij de drie wolven twee nieuwe gezellen, namelijk Aron Wade en David Michiels."

Ook de show blijft nagenoeg identiek als drie jaar geleden. "Maar met de Lotto Arena in de plaats van de Antwerpse Koningin Elisabethzaal hebben we grotere accommodatie op de kop kunnen tikken," benadrukt Gert Verhulst. "Daarom hebben we er een groter showelement ingebracht."

De musical is geinspireerd op het bekende sprookje, maar in de musicalversie stuurt de Grote Boze Wolf zijn drie zonen erop uit om de drie biggetjes te vangen. De muziek werd gecomponeerd door Johan Vanden Eede, die daarbij een mengeling maakt van countrymelodieen (de drie biggetjes), ruigere blues (boze wolf) en popnummers (jonge wolven). Het koor en orkest wordt geleid door Steven Mintjens.

In Hasselt hebben er in totaal drie voorstellingen plaats op 24 en 25 maart, terwijl op 14 en 15 april in Antwerpen nog eens vier opvoeringen zijn voorzien. Meer informatie over het evenement kan verkregen worden op www.studio100.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home